Taky pořád nestíháte? Já mám v úkolníčku napsáno: „Vymyslet nové recepty!“. A na to s miminkem a prací není moc volného času. Ale jak jsem takhle nestíhala vařit, vznikla tato naprosto úžasná rychlovka, která má vše, co potřebujeme. Hotovo máte tak za 20 minut a ani není potřeba mnoho surovin. To ocení asi každý 🙂
Špagety arrabbiata s mozzarellou
2 porce | příprava do 20 minut
170 g celozrnných těstovin nebo špaget (dámy 70 g na porci, pánové 100 g na porci)
20 g olivový olej
1 menší cibule
2 stroužky česneku
1 plechovka krájených rajčat (nebo 400 g čerstvých)
chilli paprička podle chuti
sůl, pepř, čerstvá bazalka
120 g mozzarella light
20 g parmazán
Těstoviny uvaříme podle návodu. Na olivovém oleji dozlatova orestujeme cibuli, aby zezlátla a dodala lahodnou chuť omáčce. Ke konci přidáme nakrájený česnek, jen aby se rozvoněl. Nechceme jej spálit. Přidáme nasekaná rajčata, chilli, sůl a pepř. Necháme provařit, aby se omáčka zredukovala a zhoustla. Na závěr přidáme uvařené těstoviny a natrhanou bazalku a krátce společně provaříme, aby těstoviny nasály omáčku.
Podáváme s natrhanou mozzarellou (1/2 balení na porci) a posypeme parmazánem.
TIP
Energetické hodnoty pro dámy: 2200 KJ, 26 g bílkovin, 58 g sacharidů, 19 g tuku.
Energetické hodnoty pro pány: 2600 KJ, 30 g bílkovin, 79 g sacharidů, 19 g tuku.
TIP 2
Pro pány s větší energetickou potřebou: 3700 KJ, 42 g bílkovin, 95 g sacharidů, 37 g tuku.
Dejte 120 g těstovin a celou mozzarellu (ne light) na porci.