Chléb s šunkou, se sýrem, s šunkou a sýrem a sem tam nějaká pomazánka? Jak sleduji své klienty, toto jsou nejčastější večeře. Chce to trochu pestrosti na talíři. Pojďte se inspirovat rychlou večeří nebo snad obědem do krabičky? 🙂
Pita chléb plněný kuřecím masem
2-4 porce | příprava do 30 minut
4 ks celozrnné pita chleby* (1 kus = 75 g)
20 g řepkového oleje
400 g kuřecích prsou (2 menší prsa)
150 g klasický bílý jogurt (2,5-3 % tuku)
1 stroužek česneku
sůl, pepř
čerstvá rajčata, salátová okurka, listový salát (polníček, rukola, mix,…)
Pita chleby dopečeme v topinkovači nebo troubě podle návodu. Horké chleby ostrým nožem nařízneme asi z poloviny, abychom vytvořili kapsu. Tu plníme dipem z jogurtu, prolisovaného česneku, soli a pepře. Přidáme na kousky orestovaná kuřecí prsa a čerstvou zeleninu pokrájenou na tenké plátky. Zelenina, co se nevejde dovnitř, patří na talíř a pak hezky do žaludku :))
* kupuji tyto v běžném supermarketu
TIP
Obecně dámám doporučuji jeden plněný pita chléb, pánům zase dva.
TIP 2
Zkuste bezmasou verzi z hummusem, pečenou zeleninu (cuketa, lilek, papriky) a kostičkami pečeného panýru (cca 50 g na porci).
One comment
Majda
6 března, 2022 at 8:53 am
Kde mají celozrnné pita chleby? Občas narazím na celozrnné tortilly (to pak beru ve velkém), ale pitu jsem našla vždycky jenom z bílé mouky 🙁