Nejkrémovější kuřátko na paprice. Bez zbytečného zahušťování, spousty tuku a smetany. Tento recept si zamilovala jak rodina, tak mí klienti. Proto se o tento recept podělím i s Vámi
Kuře na paprice
6 porcí | vaření 45 minut
60 g řepkový olej
3 – 4 velké cibule
600 – 800 g kuřecí prsa
sůl, pepř, 2 bobkové listy, pár kuliček nového koření
2 polékové lžíce lahůdkové papriky
300 ml mléko
Na oleji orestujeme dozlatova cibuli nakrájenou nadrobno. Bude to trvat dlouho, ale za tu chuť to stojí. Prsa omyjeme a očistíme, překrojíme je na třetiny a orestujeme. Přidáme k masu bobkový list a nové koření. Jakmile se maso zatáhne, přidáme sůl, pepř a mletou papriku. Papriku krátce zarestujeme a poté podlijeme vodou. Zjemníme mlékem a vaříme, dokud maso nebude měkké.
Hotové maso a celá koření vytáhneme. Ponorným mixérem důkladně rozimxujeme omáčku, dokud nebude hustá. Maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme zpět do omáčky. Podáváme s těstovinami nebo gnocchi.