Čerstvá pasta se smetanovou omáčkou a kuřecím masem - denisakolonicna.cz

12 února, 2020by Denisa Lišková0

Kdo by nemiloval těstoviny. A navíc ještě se smetanovou omáčkou. Těstoviny pro mnohé jsou životní láska :-D. Naštěstí moji milí klienti na nedostatek těstovin netrpí. Proč si je nedopřát, když to nepřeženeme s množstvím, když je doplníme kvalitní bílkovinou a neplavou v náloži olivového oleje.

V rámci prevence nakupování hloupostí se nedoporučuje chodit nakupovat bez plánu, co chcete nakoupit. Jenomže já toto mám nejradši. Nakoupit to, co mě trkne do nosu a vymýšlet, co z toho uvařím. Samozřejmě vždy musím minout oddělení sladkého a slaných pochutin. Pak mám vyhráno. Jako tentokrát. Šla jsem kolem čerstvých těstovin a už jsem měla představu tohoto receptu v hlavě. Samozřejmě jsem sáhla po těch celozrnných. Ať aspoň nějaké minerální látky a vitamíny skupiny B vytřískáme z těch těstovin a nejíme jen uvařenou mouku 🙂

A abych nezapomněla. Ten recept je fakt rychlovka!

Čerstvá pasta se smetanovou omáčkou a kuřecím masem

3 porce | příprava 30 minut

250 g čerstvých celozrnných těstovin
2 kuřecí prsa
2 lžíce řepkového oleje
sůl, čerstvý pepř
1 lžíce olivového oleje
1/2 menší cukety
hrst cherry rajčátek
200 ml 12% smetany
30 g parmazánu
sůl, čerstvý pepř, zelená petrželka

Kuřecí prsa očistíme, osolíme, opepříme a vcelku orestujeme na oleji. Na maso nespěcháme, aby se stihlo propéct i uvnitř. Lze jej také jen orestovat a v troubě dopéct.

Těstoviny dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme chvíli, asi 5 – 7 minut. Tak pozor, ať je nerozvaříte. Byla by to obrovská škoda, protože je budeme míchat s omáčkou a ještě další tekutinu nasají.

Cuketu podélně překrojíme na čtvrtiny a pak nakrájíme na tenké plátky. Cherry rajčátka přepůlíme. Opatrně rozehřejeme olivový olej, aby se nepřepálil. Cuketu pomalu orestujeme, dokud nezměkne, potom přidáme cherry rajčata. Po chvilce restování přilijeme smetanu a jemně nastrouhaný parmazán. Omáčka se sýrem krásně zahustí. Lehce osolíme, přidáme čerstvý pepř a nasekanou petrželku a už nevaříme. Do omáčky přidáme uvařené těstoviny.

Podáváme s plátky kuřecího masa posypané další čerstvou petrželkou.

A protože mám klienty, kteří z různých důvodů nemohou mléčné výrobky, myslím si, že recept bude výborný i se sójovou smetanou a veganským sýrem. I když ten se sýrem má společné jen jeho „roztavitelnost“. Ale proč si jednou za čas nedopřát 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..


Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/web/virtuals/232867/virtual/www/domains/denisakolonicna.cz/wp-content/themes/avantage/views/prev_next.php on line 10
previous
Mroží dort

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /data/web/virtuals/232867/virtual/www/domains/denisakolonicna.cz/wp-content/themes/avantage/views/prev_next.php on line 36
next
Nejoblíbenější cizrnový perník

2024 © Denisa Lišková

2024 © Denisa Lišková